
Ispanaklı Kremalı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 kg tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 400 gram ıspanak
- 2 diş sarımsak
- Tuz karabiber toz kırmızı biber
- Sıvı yağ
- 1, 5 paket krema
- 1, 5 yemek kaşığı un
Ispanaklı Kremalı Tavuk Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsümüzü fileto halinde kesiyoruz.
- Daha sonra tuz ve karabiber kullanarak sosluyoruz çok az yağ koyduğumuz tavamızda gerili önlü pişiriyoruz .
- Bir kaba alıp kenarıyla alıyoruz .
- Akabinde sosumuza başlıyoruz tavamıza sıvı yağımızı koyup yarım ay halinde doğradığımız soğanlarımızı kavurmaya başlıyoruz.
- Akabinde sarımsağımızı daha sonrada iri iri doğradığımız ıspanaklarımızı ekliyoruz.
- 1, 5 yemek kaşığı unumuzu da ek edip biraz kokusunun çıkması için kavurup (ıspanaklar eriyince) kremasını ekliyoruz.
- Biraz toz kırmızı biber karabiber tuz ekliyoruz .
- Daha sonra tavuklarımızı yerleştirip 8- 10 dakika kadar daha pişirip dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun arkadaşlar hakikaten çok lezzetli oluyor tavsiye ederim ????????????????????????????????.