Ispanaklı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamur için :
- 250 gram margarin
- 1 fincan pudra şekeri
- 6 yaprak ıspanak
- Alabildiği kadar un ( 3 bardak)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 rendelenmiş elma
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Ispanaklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavamıza rendelenmiş elma, tarçın ve şekerimizi ilave edelim .
- Elmalar suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım .
- Cevizi ek edelim karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için un hariç bütün materyalleri yoğurma kabımıza alalım.
- Yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım.
- Harumuzdan eşit kesimlere bölerek merdane yardımı ile daire haller oluşturalım.
- Bıçak yardımı ile üçgenler çizip içlerine hazırladığımız harçtan koyalım ve yuvarlayalım hazırladığımız hamurları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
- Fırına verelim 180 derecede 20 dk pişirelim afiyet olsun????.