Ispanaklı Lavaş Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase soğanla kavrulmuş ıspanak
- 3 adet lavaş
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
Ispanaklı Lavaş Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Beşamel sos; Tereyağ ve unu hafif kokusu çıkana kadar kavuralım ve sürekli karıştırarak sütü ilave edelim.
- Topaklanma olmaması için kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim ocaktan alalım.
- Ispanağı soğanla kavuralım.
- Lavaşı açıp bir kısmına ıspanağı yayalım ve üzerine kaşar ekleyip saralım.
- Aynı işlemi diğer lavaşlar içinde yapıp yağladığımız fırın kabına hafif yatay bir şekilde dizelim ve hazırladığımız beşamel sosu üzerine gezdirin.
- 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
- Daha sonra kaşar peyniri ekleyip üzeri kızarana kadar pişirelim sıcacık afiyetle yiyelim ????.