iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
*12 yaprak lazanya
*250 gr kıyma
*1 çorba kasesi kadar haşlanmış ıspanak
*2 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı domates salçası
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 su bardağı su
*Tuz, pul biber, karabiber, kimyon
Beşamel sos;
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 su bardağı süt
*2 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine;
*Bir su bardağı kaşar rendesi
Ispanaklı Lazanya Tarifi Yapılışı Hazırlaması basit yemesi çok lezzetli lazanya tarifi
Öncelikle yemeklik doğradığımız soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyip, güzelce kavuruyoruz Ispanağı ve salçayı da ekledikten sonra bir 10 dk kadar daha kavuruyoruzPiştiğinden emin olduktan sonra suyunu ve baharatlarını da ekleyip, 5 dk kavurduktan sonra iç malzememiz hazır
Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağını eritip, içine 2 kaşık unu koyup, bir kaç dk kavuruyoruz Ardından çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için sütü ekleyip, bir yandanda karıştırıyoruz Tuzu ve karabiberini ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz
Fırın kabımızın altını yağlayıp, lazanyaları diziyoruz Üstüne beşamel sosu üstüne iç malzemeyi koyuyoruz Lazanyalar zemini tam kaplamazsa benim gibi kırarak kullanabilirsiniz Bu şekilde tüm malzeme bitene kadar devam edin En üst kata yalnızca beşamel sos ve üzerini kaşar rendesi ile kaplayın Bir 1015 dk kadar bekletip, 180 derecelik fırında 2025 dk pişiriyoruz Sonuç
*12 yaprak lazanya
*250 gr kıyma
*1 çorba kasesi kadar haşlanmış ıspanak
*2 orta boy soğan
*2 diş sarımsak
*2 yemek kaşığı domates salçası
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 su bardağı su
*Tuz, pul biber, karabiber, kimyon
Beşamel sos;
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 su bardağı süt
*2 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
Üzerine;
*Bir su bardağı kaşar rendesi
Ispanaklı Lazanya Tarifi Yapılışı Hazırlaması basit yemesi çok lezzetli lazanya tarifi
Öncelikle yemeklik doğradığımız soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı da ekleyip, güzelce kavuruyoruz Ispanağı ve salçayı da ekledikten sonra bir 10 dk kadar daha kavuruyoruzPiştiğinden emin olduktan sonra suyunu ve baharatlarını da ekleyip, 5 dk kavurduktan sonra iç malzememiz hazır
Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı tereyağını eritip, içine 2 kaşık unu koyup, bir kaç dk kavuruyoruz Ardından çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için sütü ekleyip, bir yandanda karıştırıyoruz Tuzu ve karabiberini ekleyip, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz
Fırın kabımızın altını yağlayıp, lazanyaları diziyoruz Üstüne beşamel sosu üstüne iç malzemeyi koyuyoruz Lazanyalar zemini tam kaplamazsa benim gibi kırarak kullanabilirsiniz Bu şekilde tüm malzeme bitene kadar devam edin En üst kata yalnızca beşamel sos ve üzerini kaşar rendesi ile kaplayın Bir 1015 dk kadar bekletip, 180 derecelik fırında 2025 dk pişiriyoruz Sonuç
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.