Ispanaklı Lorlu Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 700 gram ıspanak
- 150 gram kaşar yada tulum loru
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
Ispanaklı Lorlu Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağında kuru soğanları renk alana dek çevirelim.
- Temizlenip yıkanmış ve doğranmış olan ıspanakları ilave edelim.
- Tuz ve karabiber ekleyip yumuşayana suyunu çekene dek pişirelim.
- Altını kapatıp loru ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Yufkaları artı şeklinde 4 parçaya bölelim.
- Üzerine sıvı yağ ve su karışımından sürelim.
- Uzun yerine ıspanaklı harçtan koyup saralım ve gül şeklini verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında kızaran kadar pişirelim. Afiyet olsun.