
Ispanaklı Lorlu Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 kg ıspanak
- 250 gram lor
- 1 kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Çörekotu, susam
- 3 kaşık yoğurt
- 1 yumurta
Ispanaklı Lorlu Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ıspanak temizlenir. İnce doğranır tuzla ovularak biraz bekletilir.
- Kuru soğan doğranır. Tuzlanmış ıspanak avuç içi ile suyu sıkılarak soğan ve lorla karıştırılır. Karabiber eklenir.
- 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı su karıştırılır ,her yufka 4 e bölünerek her parçasına bu sostan yayılır.
- Geniş kenarına iç harcı konarak sarılır ve gül şekli verilir.
- Yağlanmış yada fırın kağıdı serili tepsiye dizilir. İstenirse pişirmeden bu şekliyle derin dondurucuya atılır sonra pişirilir.
- Pişirmeden önce 1 yumurta 3 kaşık yoğurt karıştırılıp üzerine sürülür çörek otu, susam serpilir. 200 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.