Ispanaklı Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 300-500 gram ıspanak
- 3-4 diş sarımsak
- 1 paket makarna
- 4-5 çorba kaşığı lor peyniri
- Yarım su bardağı eski kaşar rendesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Ispanaklı Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarnayı haşlayın. Suyunu atmayın.
- Ayırdığınız sıcak makarna suyunda ıspanakları 5 dakika kadar haşlayıp süzün.
- Kalan sudan 2 kepçe ayırın. Elinizde kalan haşlama suyunu yemeklerinize ya da çorbalarınıza katabilirsiniz.
- Haşlanmış ıspanağı sarımsakla bir arada rondodan geçirin.
- Tencereye zeytinyağını koyup ısıtın. Ispanağı ekleyip karıştırın. Karabiber ve naneyi ekleyip karıştırın.
- Akabinde haşlanmış makarnayı da ekleyip düzgünce karıştırın.
- Lor peynirini ekleyip karıştırın. Bu aşamada ayırdığınız 2 kepçe haşlama suyunu katıp karıştırın. Böylece makarnaya ipeksi kremamsı bir doku kazandıracaksınız.
- Ocağı kapatın. Yarım su bardağı eski kaşar rendesini de ekleyip karıştırın.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.