Ispanaklı Milföy Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket milföy
- 500 gram ıspanak
- 1 kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 küp kalıp süzme peynir
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytin yağ
Ispanaklı Milföy Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ıspanakları hoş bir halde yıkayalım.
- Sonra bir tava alıp soğanı küp küp doğrayalım.
- Kapya biberi de birebir biçimde doğrayalım. Bunları biraz kavuralım.
- Sonra ıspanakları da olağan bir halde kıyalım biber ve soğanın üzerine ekleyelim.
- Ispanaklar piştikten sonra baharatları da ekleyelim.
- Kavurduğumuz bu gereçleri biraz soğutup üzerine peyniri ezelim.
- Hazır olan bu iç harcı milföylerin içine güzelce koyalım.Sonra kapatalım .
- Üzerine yumurta sarısını sürüp fırına verelim.
- 180 derecede pişirdim şimdiden herkese afiyet olsun ????????????.