Ispanaklı Mini Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram yaklaşık 1 su bardağı çiğ ıspanak yaprağı + 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 su bardağı nişasta
- 3 çay bardağı un
- 2 poşet sade toz krem santi
- 1 buçuk su bardağı soğuk süt
- 2 adet muz
- Damla çikolata
Ispanaklı Mini Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ıspanakların yaprak kısımlarını güzelce temizleyip yıkayalım. Mutfak robotuna alıp üzerine sıvı yağını ekleyelim ve robottan çekelim.
- Ayrı bir yerde 4 adet yumurtayı şekeri çırpalım sütünü ekleyelim çırpmaya devam edelim. Bu esnada ıspanak püresini de ekleyip çırpalım.
- Daha sonra kabartma tozu vanilya ve nişastayı ekleyelim unu kontrollü şekilde ilave ederek karıştıralım.
- Kek harcı hazır olunca dikdörtgen fırın tepsisine yağlık kağıt serelim harcı üzerine ince katman şeklinde olacak şekilde yayalım. Önceden ısıtılan 180 derece fırında kontrollü şekilde 20 25 dk kadar pişirelim.
- Kek pişince fırından çıkaralım ilk soğuğu çıkınca geniş ağızlı su bardağıyla yuvarlak şekiller elde edecek şekilde keki keselim yaklaşık 15 16 adet çıkıyor. Yuvarlak dilimlerin üzerine süt gezdirelim kalan kek parçalarını mutfak robotunda ufaltalım.
- Krem şantiyi sütle çırpıp hazır hale getirelim.
- Yuvarlak kek dilimini alalım üzerine 2 tatlı kaşığı kadar krem santi sürelim 2 dilim muz ekleyip damla çikolata serpelim. Daha sonra kekin üzerini komple kaplayacak şekilde kek kırıntılarına bulayalım.
- Bütün keke aynı işlemi yaptıktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis edelim.
Ispanaklı Mini Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı