Ispanaklı Küçük Köstebek Pasta Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 5 kol ıspanak
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
Ispanaklı Küçük Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak robota 5 kısım ıspanak ve 1 bardak sıvı yağ eklenerek çekilip, püre haline getirilir.
- Yumurta, şeker ve vanilya mikser ile uygunca çırpılır.
- Karışıma süt ve ıspanak püresi eklenir, karıştırılır.
- Elenerek un ve kabartma tozunu ekleyip, çırpın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcı dökün. 170 derecede pişirin.
- Kek pişerken kremayı hazırlayın. Tencereye süt, un, nişasta ve şekeri ekleyip, kaynamaya başlayana kadar daima karıştırın. Kaynayınca altını kapatın margarin ekleyip, eritin.
- Bir kaseye su koyun ve kek pişince su bardağını suya batırıp batırıp kekten yuvarlak kalıpları çıkarın. Kalan keki rondoda çekin.
- Yuvarlak kek tabanına kremayı koyup, kek kırıntılarına bulayın. Dolapta 30 dakika dinlendirin servis edin.