
Ispanaklı Küçük Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yek kaşığı pekmez
- 1,5 bardak yulaf unu
- Yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 12 – 13 kısım ıspanak (tencerede biraz suyla çok az haşlanır daha sonra suyu süzülüp rondoda şahsen püre haline getirilir)
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı bal
Ispanaklı Küçük Pasta Tanımı Yapılışı
- Keki için tüm materyaller çırpılır .
- Ispanaklı püre de dahil yağlanmış fincanlar tam dolu olmayacak halde paylaştırılır (ben 4 fincan doldurdum)
- Akabinde tencerenin tabanına biraz su konulur fincanlar dizilir.
- Ağzına bir havlu sarılarak derice kapatılır .
- Kısık ateşte 10-12 dk pişirilir soğuyunca karşıt çevrilir.
- Kreması konulur süsleme size ilişkin afiyet olsun.