
Ispanaklı Muzlu Mini Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 250 gram ıspanak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 4-5 adet muz
- 1 yemek kaşığı çilek reçeli
- 2 paket krema 400 ml
- 1 paket mascarpone
- 3 paket vanilya
- 2 paket krema sıklaştırıcı
Ispanaklı Muzlu Mini Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanağı yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz ,üzerini geçecek kadar su ilave edip ocakta haşlıyoruz .
- Daha sonra suyunu süzüp soğuduktan sonra robottan geçiriyoruz püre haline getiriyoruz.
- Yumurta ,vanilya ,şekeri uygun bir kaba alıyoruz ,mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt ,sıvı yağ ,püre haline getirdiğimiz ıspanağı ilave edip karıştırıyoruz .
- Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine döküp güzelce yayıyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkartıp soğuduktan sonra su bardağı yada küçük pasta çemberi ile yuvarlak şekilde dilimliyoruz.
- Artan kek parçalarını robottan geçirip toz haline getiriyoruz bir kaba alıyoruz.
- Kremamızı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ve krema sıklaştırıcı ekleyip koyulaşana kadar mikserle çırpıyoruz .
- Daha sonra mascarpone ilave edip tekrar 1 dk kadar çırpıyoruz .
- Hazırlamış olduğumuz yuvarlak keklerin üzerine önce çilek reçeli sürüp daha sonra muz dilimleri yerleştiriyoruz.
- Üzerini krema ile kapatıp en üstünü robottan geçirdiğimiz olduğumuz kek parçaları ile kapatıyoruz .
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.