Ispanaklı Nefis Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
- 20-25 kısım ıspanak
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 2.5 su bardağı un
- 2.5 yemek kaşığı çikolata sosu tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet muz
- 1 paket şekerleme
Ispanaklı Nefis Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanaklarımızı temizleyip rondoya koyup üzerine süt ek edip geçiriyoruz.
- Daha sonra derin bir kaba yumurta ve şekerimizi ilave edip köpürme olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra içerisine sıvı yağ ve sütlü ıspanak karışımını ek edip çırpamaya devam ediyoruz.
- Sonra içine vanilya kabartma tozu un portakal kabuğu ek edip çırpıyoruz. Kek hamurumuz hazır durumda. Tart kalıbımızı yağlayıp karışımı dökelim.
- Evvelce 200 ° fırını ısıtıp fırına verelim.
- Pişerken çikolata sosunu pişirelim.
- Muzlarımızı dilimleyelim.
- Kekimiz piştikten sonra soğutuyoruz.
- Tabağımıza kekimizi alıp ortasını biraz sütle ıslatıp muzlarımızı dizip çikolata sosu ek ediyoruz.Afiyet olsun. ????.