bilgisayarci
FD Üye
Ispanaklı Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase ıspanak (Tepeleme 8 yemek kaşığı kadar)
- Yarım çay bardağı un (Tepeleme 3 yemek kaşığı)
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı süt
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Tuz
Ispanaklı Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce uygun bir kaseye yumurtaları kırıyoruz. Daha sonra unu, sütü ve baharatları ekliyoruz, çırpmaya başlıyoruz en son ıspanağıda ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz.
- İyice çırptıktan sonra uygun bir tavada biraz tereyağı eritip karışımı döküyoruz ve tavayı oynatarak her yere eşit dağılmasını sağlıyoruz.
- Alt tarafını denetim ederek pişiriyoruzki hem yanmasın hemde alt kısım kızardığında aykırı çevirebilelim.
- Altı kızarınca karşıt çevirip üst tarafıda kızartıyoruz. İki tarafta pişince hazır demektir. Sıcak servis ediniz. Afiyet olsun❤