Ispanaklı Pamuk Kekim Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- Hazır pasta kreması
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Ispanaklı Pamuk Kekim Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanakları saplarından ayırıp uygun bir tencereye alıp su ek ederek haşlayalım, haşlanan ıspanakları süzgeçte alalım suyunu süzdükten sonra rondodan yahut blenderdan geçirerek püre haline getirip soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım, sıvı yağ ek edip karıştıralım kabartma tozu, vanilya ve elenmiş unu ek edip pürüzsüz bir harç olana kadar çırpma teli ile karıştıralım.
- Son olarak büsbütün soğumuş olan ıspanak püresini ek edip uygunca karıştıralım evvelden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 35 dakika kadar (kenarları kızarmaya başlayana kadar) pişirelim.
- Bu ortada hazır pasta kremasını soğuk sütle çırpalım buzdolabına kaldıralım.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla denetim edelim pişmediyse süreyi uzatalım.
- Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım büsbütün soğuduktan sonra kremayı buzdolabından alıp kekin üzerine döküp yayalım istediğimiz üzere süsleyip servise hazırlayalım. ????afiyet olsun ????.