Ispanaklı Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 kök ıspanak
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Alabildiğince un
Ispanaklı Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları düzgünce yıkandıktan sonra blender ile çekiyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz üzerine sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Ispanağıda ekliyoruz denetimli bir biçimde unu ekliyoruz (benim yaklaşık bir su bardağı kadar aldı).
- Tuzu da ekliyoruz uygunca çırptıktan sonra kabartma tozunu ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.
- Beş dakika bekledikten sonra hafif yağladığımız sıcak tavaya döküp artlı önlü pişiriyoruz. Afiyet olsun.