Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ıspanak püresi
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- Vanilya
- Hamur kabartma tozu
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 buçuk yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- Krem şanti
Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kapta şeker yumurta ile düzgünce çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ, süt eklenir. Tekrar çırpılır.
- Üzerine ıspanak püresi, kuru materyaller eklenir.
- Baton kek kalıbına yağlı kağıt serip kek hamurunu kaba dökelim.
- Fırın ayarınıza nazaran pişirelim.
- Muhallebi için; kremşanti ve vanilya hariç bütün gereçleri tencerede karıştırdıktan sonra orta yükseklikteki ateşte göz göz olana kadar karıştıralım.
- Biraz soğuduktan sonra vanilya ve kremşanti ekleyelim.
- Pişen keki fırından alıp kalın bir ip yardımıyla ortadan ikiye ayıralım.
- Muhallebiden içine sürelim.
- Daha sonra dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.