nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Ispanaklı pasta
Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş hafifce haşlanmış ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
2 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca; 1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yapılışı
Ispanak yapraklarını yıkayıp en ince ayrıntısına kadar süzdürdüm ve hafif haşladımYaprak kısımlarını robottan geçirdim Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya dek çırptım Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip azıcık daha çırptım Ispanakları ekleyip adamakıllı karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 2530 dakika pişirdim
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum Krem şantiyi 1 kadeh soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan öteki kremayla karıştırdım Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, meydana çıkan kırıntıları rondodan geçirdim (Bu kırıntılar krema döküldükten sonradan pastayı donatmak için kullanılacak)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürdüm ve kırıntılarla süsledim
Ayrıca üzerini kivi dilimleriylede süslüyorumHarika bir görüş çıkıyorÇamfıstıklı pasta gibi denemenizi nasihat ederim tadıda inanılmaz *
Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş hafifce haşlanmış ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
2 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca; 1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yapılışı
Ispanak yapraklarını yıkayıp en ince ayrıntısına kadar süzdürdüm ve hafif haşladımYaprak kısımlarını robottan geçirdim Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya dek çırptım Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip azıcık daha çırptım Ispanakları ekleyip adamakıllı karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 2530 dakika pişirdim
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum Krem şantiyi 1 kadeh soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan öteki kremayla karıştırdım Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, meydana çıkan kırıntıları rondodan geçirdim (Bu kırıntılar krema döküldükten sonradan pastayı donatmak için kullanılacak)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürdüm ve kırıntılarla süsledim
Ayrıca üzerini kivi dilimleriylede süslüyorumHarika bir görüş çıkıyorÇamfıstıklı pasta gibi denemenizi nasihat ederim tadıda inanılmaz *