
Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 büyük yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 250 gram ıspanak
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 100 gram krema
- 1 paket kremşanti
- Süt
- 1 bardağı süt
Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ıspanağı haşlayıp blendırdan geçiriyoruz yumurtaları toz şekerle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra, blendırdan çektiğimiz ıspanağı ve yağı karıştırıp, çırptığımız yumurtalara kaşık kaşık ekleyelim ve çırpalım.
- Unu, vanilyayı ve kabartma tozunuda ekleyip spatula ila karıştıralım.
- Tabanına yağlı kâğıt serdiğimiz tabana dökelim, 175 derece fırında pişirelim.
- Kreması için; tereyağı ve krema hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alıp pişirelim. Topak topak olmasın diye sürekli karıştıralım.
- Ocaktan alıp tereyağı ekleyelim (Üzerini streçle kapatalım)soğuyunca kremayı ekleyip çırpıyoruz. Krem şantiyede hazırlayalım.
- Soğuyan keki 4 kata bölelim, 1 katını ayıralım çemberin içine alalım, 1 katı üzerine yaptığımız muhallebiden sürelim ve üzerinede kremşanti sürelim.
- Bu şekilde katları bitirelim en üstüne ayırdığımız katı ufalayıp yada robattan çekin kekin üstünüde kaplayın ve dolapta dinlendirin kalıptan çıkarınca kenarlarınıda kremşanti sürüp ufalanmış kekle kaplayalım. Afiyet olsun????.