Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ıspanak
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 3 paket kremşanti (Sade)
Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekin hazırlanışı için; ıspanağı haşlayalım.
- Kekin harcını derin bir kapta hazırlayalım yumurta, şekeri mikser yardımıyla çırpalım köpük köpük oluncaya kadar.
- Kabartma tozu, vanilya, yağ, un ilave edelim çırpalım sonra mikser ezici ile haşlanmış ıspanağı su bardağında ezelim ve kekin harcına ekleyelim çırpalım mikser ile.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı boşaltalım 250′ derecede alt üst ayarda 30 dakika pişirilir arada keki kontrol ediniz pişmiş mi diye.
- Pişen keki soğumaya bırakalım soğuduktan sonra daire şeklinde keselim ortadan bir tencere kapağı ilede yapabilirsiniz.
- Etrafından artan kekleri ufaltalım.
- Krem şanti hazırlanışı için; verdiğim ölçüde sütü krem şanti ekleyip mikser yardımıyla çırpalım ve yarım saat dolapta bekletelim.
- Sonra kesmiş olduğumuz keki servis tabağına alıp üzerini süt ile 10 kaşık süt ile ıslatalım 10 dakika bekleyelim sütü çeksin.
- Sonra krem şantiyi ortaya yayalım ve ufaltılmış keki üstüne serpelim geri kalan krem şanti ile süsleyip dolapta çay saatine kadar dinlendirelim hemen kesilirse iyi sonuç alamazsınız. Afiyet olsun.