Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi (Haşlanmamış)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı margarin
Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için.Yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp, köpürünceye kadar çırpın.
- Köpüren harca sıvı yağ ve ıspanak püresini de ekleyip iyice karıştıralım.
- Sonra kabartma tozu,vanilya ve unu da ekleyip karışımımız kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Kıvam almış kek harcımızı yağlamış olduğumuz kaba döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişirelim.
- Pişen kekimizi kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Beklettiğimiz ve soğumuş kekimizi yuvarlak yada kare bir kalıbı kekin üstüne bırakıp şekle göre kesim yapalım ve kenarlarda kalan kek parçalarını bir kaba alalım (üzeri için kullanacağız)
- Kekimizi bir bıçak yardımcıyla ortadan ikiye ayırıp kenarda bekletelim.
- Muhallebi için.1 tencereye sütü,toz şekeri,nişastayı ve unu ekleyip iyice çırpalım.
- Çırptığımız muhallebi harcını ocağa alıp kaynayıncaya kadar durmadan karıştıralım.
- Kaynayan muhallebimize vanilya,margarin de ekleyip margarin eriyinceye kadar karıştıralım.
- Ocaktan alıp ılıyıncaya kadar karıştıralım ve içine krem şantiyi katıp iyice karıştıralım.
- Kekimizin bir parçasını alıp muhallebimin yarısını kepçeyle döküp yayalım.
- Kekimizin diğer parçasını da üzerine koyup, koyduğumuz kekin üzerine de kalan muhallebimizi ekleyip güzelce yayalım.
- Kenarlarda kalan fazla kekleri elimizle güzelce ufalayıp muhallebimizin üzerine serpelim. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.Afiyet olsunNot:süslemek için nar kullanabilirsiniz. Pastamızı bir gece buzlabında bekletirseniz daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.