teknolojiuzmani
FD Üye

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kekimiz yapıyoruz kek malzemelerimizle ıspanaklı kekimizi yapıyoruz.
- Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcımızı döküyoruz ve düzleştiriyoruz.
- 170 fırında 15 -20 dakka arası pişiriyoruz.
- Soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Kreması için yağ vanilya hariç bütün malzemeleri tenceremize koyup koyulaşınca teremyağı vanilyayı ekliyoruz ocağın altını kapatalım mikserle çırpıyoruz.
- Soğuyan kekimizi istediğimiz şekildeki kalıpta 2 parça kek çıkarıyoruz .
- 1 parçayla 2 parçayı 3cm daha küçük kesiyoruz.
- 1 parçayı ayarlanabilir kalıbımıza koyuyoruz.
- Muhallebinin yarısını kekemizin üstüne koyuyoruz.
- 2 parçamızı da muhalebinin üstüne koyup geri kalan muhallebiyi de koyup kekin artan parçalarını da robottan geçirip en üstene koyuyoruz.
- 3 saat dolapta bekletiyoruz ( ben 1 gece beklettim ) dolaptan çıkarıp kalıptan çıkarıp servise hazır.