Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta
0
35

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
ispanakli-pasta.jpg

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ıspanak püresi (çiğ olacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı un (markaya göre farklılık gösterebilir. o yüzden kıvama göre kullanılacak.)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Önemli: ıspanağın sadece yaprak kısmı kullanılacak sap kısmını kullanmıyoruz. ( 12-15 adet ıspanak yaprağı genelde yeterli oluyor)

Krema malzemeleri
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket sade kremşanti
  • 3 adet muz ( yerli muz kullandım )
Keki ıslatmak için;
  • Yarım su bardağı süt

Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Ispanak yapraklarını yarım su bardağı sıvı yağ ile doğrayıcımızda iyice çekiyoruz. Püre kıvamı alması lazım. Ne kadar çok çektirirseniz o kadar iyi sonuç alırsınız????.
  2. Kabımıza önce yumurtalarımızı ardından şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz. Daha sonra süt ve ıspanak püremizi ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kontrollü şekilde unumuzu eklerken kabartma tozumuzu ve vanilimizi ekliyoruz. Harcımız kek kıvamını aldığında un eklemeyi bırakıyoruz.
  3. Kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt kaplıyoruz. Hatta ben kenarlarını da kapladım???????? siz kenarlarını ister kaplayın isterseniz margarinle yağlayıp unlayın.
  4. Kalıbımıza harcımızı döküyoruz. 170 derece önceden ısıtılmış fırında, üstü pembeleşip kürdan testi temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
  5. Pişen kekimizi tezgaha alıp soğumasını beklerken kremamızı hazırlıyoruz.
  6. Krema için tencerimize önce sütü, şekeri, nişasta ve unu alıp iyice karıştırıyoruz. Ocağa alıp güzelce pişiriyoruz. Pişen kremamızı ılıtıp içerisine toz şekilde olan kremşantimizi katıp mikserle iyice karıştırıyoruz.
  7. Soğuyan kekimizi kalıptan çıkartıp uzun bir bıçak yardımıyla ikiye bölüyoruz.
  8. Burası önemli; eğer altı fazla kızarmışsa üst kısmını, eğer üstü fazla kızarmışsa alt kısmını kenara ayırıyoruz. Benim kekimin alt kısmı daha yeşildi, kızarmadan ötürü pembelikler yoktu. O yüzden alt kısmı süslemede kullandım????????.
  9. Kalıbımın sığacağı servis tabağına kelepçeli kalıbımı tekrar koydum. Alt taban kısmını koymuyoruz, sadece kelepçeli kısım????????.
  10. Kekimin azıcık daha fazla kızarmış olan üst kısmını kelepçeli kalıbın içine, içi yukarı bakacak şekilde yerleştirdim ve yarım su bardağı sütle heryerini ıslattım.
  11. Kremanın yarısını kekin üzerine döktüm düzelttim ve ikiye kestiğim muzları yerleştirdim. Kremanın kalanını da muzların üzerine döktüm ve sıvadım.
  12. Kekin diğer yarısını parçalara ayırıp doğrayıcı da iyice çektirdim. Ve kremanın üzerine hepsini serptim, buzdolabında dinlenmeye bıraktım.
  13. Tercihim dolapta bir gün dinlenmesi. Ama vaktiniz yoksa en az 5-6 saat iyice dinlenip soğuması gerekir.
  14. Güzelce dinlenen pastamız servise hazır.
Dilerseniz krema ve muzları yerleştirdikten sonra kekin diğer kısmını parçalamadan direk üstüne kapatıp, ayrıyeten hazırlayacağınız bir krem şantiyle pastanızı sıvayabilirsiniz.

Ispanaklı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,450Mesajlar
29,612Kullanıcılar
bahattincanSon üye
Üst Alt