Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek İçin :
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- Ispanak
- Krem şanti
- Süt
Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ıspanakları haşlıyoruz, düzgünce haşlıyoruz ki blenderdan geçirirken çabuk ezilsin.
- Sonra haşlanan ıspanağı suyun içinden çıkarıp sıkıyoruz.
- Blenderdan geçirdikten sonra kenara alıyoruz.
- Kek için un ve kabartma tozu hariç yumurta ve şekeri yeterlice çırptıktan sonra başka gereçleri ekliyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Ezilen ıspanağı ekliyoruz.
- Fırın tepsisini çok az yağlayarak keki içine döküyoruz.
- Pişen kekin kenarlarını alarak elimizle eziyor, soğuduktan sonra krem şanti sürüp ezdiğimiz keki üstüne serpiyoruz afiyet olsun.