teknolojiuzmani
FD Üye
Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için,
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 kutu krema
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı terayağ
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Bitter çikolata
Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şeker çırpılır.
- Sırasıyla öbür gereçler de eklenir.
- Ispanak evvelce haşlanmış ve robottan çekili olmalıdır.
- Püre haline gelen ıspanak da kek karışımına eklenir ve biraz daha çırparız.
- Daha sonra tart kalıbı yağlanır ve kek ilave edilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiririz.
- Muhallebi için materyaller karıştırılır ve koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.
- Pişen kekin üzerine soğumuş muhallebi eklenir.
- Sos için bütün materyaller karıştırılır.
- Koyu bir kıvam aldığında ocaktan alınır.
- Soğuduğu vakit muhallebili kekin üzerine ek edilir.
- En son bitter çikolata eklenir. Afiyet olsun.