Ispanaklı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- Yarım kg tarla ıspanak
- 4 -5 adet küçük patates
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 maden suyu
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- Çörek otu
Ispanaklı Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları doğrayıp kenarda kurutun.
- Küp doğranmış patatesleri yağda kavurun tuz ekleyin.
- Patatesler olunca ıspanak ekleyin ve kendi haline bırakın.
- Ispanaklar kendini bırakınca pul biber ekleyin.
- Tepsiyi tereyağ ile yağlayın.
- En alta bütün 1 yufka dışarı sarkıtarak yerleştirip üzerine 2 yufka yırtarak koyun.
- Malzemenin yarısını buraya ekleyin.
- 2 yufkayı daha aynı şekilde serip malzemenin kalanını koyarak en üste kalan yufkayı kenarları taşmayacak şekilde kesip en alttakinin taşan kısımlarını üste kapatın.
- Üzerine kalan sütlü yumurtalı sodalı karışımı dökerek yarım saat dolapta dinlendirin.
- 200 °c fırında fansız önce alt sonra alt üst açık pişirin.Not : her yufka arasına 3 5 damla sıvı yağ ve sütlü karışımdan 3 5 damla serpin.