Ispanaklı Peynirli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- Yarım su bardağından az sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 su nişasta
- 1 su bardağı un
- Sıvı yağ
- 2 3 bağ ıspanak
- 250 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar peyniri
Ispanaklı Peynirli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unumuzu uygun bir kaba alalım kenarlarına tuzu ilave edelim. Yoğurdumuzu, yumurtayı, sıvı yağ ilave edin, kabartma tozu da ekleyelim.
- Üzerine sirkemize ekleyelim, yoğuralım. Sütümüzü yavaş yavaş ilave edelim, hamurumuz çok çabuk olmasın çok sert olmayacak 5 10 dakika dinlendirelim.
- Sonra hamurlarımızı beze haline getirelim, normalde 8 adet börek çıkıyor siz küçük açmak isterseniz 9 beze de yapabilirsiniz nişasta, unu karıştıralım ister merdane ister oklava ile açalım ben oklava tercih ediyorum açtığımız yufkalar ince olması gerekir.
- Açtıktan sonra sıvı yağımızı üzerine sürelim sürdükten sonra ikiye katlayalım. Katladıktan sonra 2-3 kaşık daha sıvıya ekleyelim ve harcımızı serpiştirelim.
- Sonra rulo yapalım rulo yaptıktan sonra ister gül böreği isterseniz de benim yaptığım gibi kol böreği yapabilirsiniz.
- Önceden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin hepsini aynı şekilde yapalım istediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz kıymalı çok yakışıyor da belirteyim kalan sıvı yağımızı hafif fırçayla sürelim üzerine.
- Önceden ısıtılmış 150 derecede pişirelim üzere altı nar gibi kızarana kadar pişirelim afiyet olsun şimdiden yapanların ellerine sağlık.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.