Ispanaklı Peynirli Lazanya nasıl yapılır
Peynirli Ispanaklı Lazanya Tarifi
Ispanaklı Peynirli Lazanya Malzemeleri
1 paket lazanya
kaşar peyniri rendesi
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
250 gram beyaz peynir
50 gram margarin
yeterince tuz ve karabiber
lazanyaları haşlamak icin:
1 corba kaşığı sıvı yağ
1 corba kaşığı tuz
beşamel sos icin:
un
sut
margarin
imagesispanaklipeynirlilazanyatarifiresimli5ad410e4a09b6
Ispanaklı Peynirli Lazanya Yapılışı
İcine, 1 corba kaşığı sıvı yağ ve 1 corba kaşığı tuz koyduğumuz kaynar suda, lazanyaları haşlayıp, suzdukten sonra, soğuk suya koyalım
Ispanakları yıkadıktan sonra, 1 su bardağı su ile 56 dakika kadar haşlayalım Haşladıktan sonra, suyunu suzelim ve iki avucumuz arasında sıktıktan sonra, kıyalım
Rendelediğimiz kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, ıspanakları ve baharatları ilave edip, kavuralım Ocaktan indirip, ufaladığımız beyaz peynir ilavesiyle harmanlayalım Fırına dayanıklı bir kabı yağlayalım Tepsiye haşladığımız lazanyadan 1 kat doşeyip, arasına ıspanak harcından serpiştirelim Lazanyalar ve ıspanak harcı bitene kadar bu şekilde doşeyelim Un, sut ve margarinden, beşamel sos hazırlayalım
Erittiğimiz margarin yağına, unu ilave edip, unun kokusu cıkıncaya kadar kavuralım Yavaş yavaş soğuk sutu katıp, karıştırarak istediğimiz kıvama gelinceye kadar pişirelim Yeterince tuzunu ilave edip, ocaktan indirelim Lazanyaların uzerine, hazırladığımız beşamel sosu dokup, kaşar peyniri rendesi serpelim
Onceden ısıttığımız fırına verip, ustu kızarıncaya kadar pişirelim
Peynirli Ispanaklı Lazanya Tarifi
Ispanaklı Peynirli Lazanya Malzemeleri
1 paket lazanya
kaşar peyniri rendesi
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
250 gram beyaz peynir
50 gram margarin
yeterince tuz ve karabiber
lazanyaları haşlamak icin:
1 corba kaşığı sıvı yağ
1 corba kaşığı tuz
beşamel sos icin:
un
sut
margarin
imagesispanaklipeynirlilazanyatarifiresimli5ad410e4a09b6
Ispanaklı Peynirli Lazanya Yapılışı
İcine, 1 corba kaşığı sıvı yağ ve 1 corba kaşığı tuz koyduğumuz kaynar suda, lazanyaları haşlayıp, suzdukten sonra, soğuk suya koyalım
Ispanakları yıkadıktan sonra, 1 su bardağı su ile 56 dakika kadar haşlayalım Haşladıktan sonra, suyunu suzelim ve iki avucumuz arasında sıktıktan sonra, kıyalım
Rendelediğimiz kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, ıspanakları ve baharatları ilave edip, kavuralım Ocaktan indirip, ufaladığımız beyaz peynir ilavesiyle harmanlayalım Fırına dayanıklı bir kabı yağlayalım Tepsiye haşladığımız lazanyadan 1 kat doşeyip, arasına ıspanak harcından serpiştirelim Lazanyalar ve ıspanak harcı bitene kadar bu şekilde doşeyelim Un, sut ve margarinden, beşamel sos hazırlayalım
Erittiğimiz margarin yağına, unu ilave edip, unun kokusu cıkıncaya kadar kavuralım Yavaş yavaş soğuk sutu katıp, karıştırarak istediğimiz kıvama gelinceye kadar pişirelim Yeterince tuzunu ilave edip, ocaktan indirelim Lazanyaların uzerine, hazırladığımız beşamel sosu dokup, kaşar peyniri rendesi serpelim
Onceden ısıttığımız fırına verip, ustu kızarıncaya kadar pişirelim