Ispanaklı Peynirli Tepsi Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 350-400 gram un ( unun kalitesine göre değişiklik gösterebilir)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ ( 100 ml)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 100 gram beyaz peynir
- 50 gram ince doğranmış ıspanak
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 6 dilim ince uzun kesilmiş kaşar peyniri
- 1 yumurta sarısı
- Çay kaşığı ucuyla kırmızı toz biber
Ispanaklı Peynirli Tepsi Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mayayı aktifleştirmek için ılık süt şeker ve mayayı güzelce karıştırın üzerini örtüp 15 dakika kadar bekletin.
- Daha sonra derin bir kabın içinde un ,yumurta ,tuz, sıvı yağı ekleyin.
- Üzerine aktifleşen mayayı döküp ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
- Beyaz peyniri ince doğranmış ıspanağı ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip tekrar yoğurup üzerini örtüp yaklaşık 50 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurunuzu 26 cm lik yuvarlak fırın kabına alıp elinizle hafif bastırarak tepsiye yerleştirin
- Tekrar üzerini örtüp 15 dakika kadar dinlendirin.
- Daha sonra üzerine ince uzun kesmiş olduğunuz kaşar peynirlerini hamurun üzerine üçgen olacak şekilde bastırarak yerleştirin.
- Bir yumurta sarısına kırmızı toz biber ekleyip karıştırın ve hamurunuzun üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar altı ve üzeri kızarıncaya kadar kontrollü pişirin. Afiyet bal şeker olsun ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.