Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ispanaklı Peynirli Ve Sade Katkat Yağlı Saya Çörek

Ispanaklı Peynirli Ve Sade Katkat Yağlı Saya Çörek
0
29

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ispanakli-peynirli-ve-sade-katkat-yagli-saya-corek.jpg

Ispanaklı Peynirli Ve Sade Katkat Yağlı Saya Çörek Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için
  • 1 kg un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
Ortalarını yağlamak için
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı içi için
  • 2 bağ ıspanak (Saplarını ayırdım)
  • 1 kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tereyağ
  • Ve tuz karabiber kimyon
  • 1 kase kaşar rendesi
Peynirli için
  • 1 kase beyaz peynir
  • Yarım kase kaşar peyniri
  • Üzerleri için
  • 4 yumurta sarısı, mavi haşhaş kullandım

Ispanaklı Peynirli Ve Sade Katkat Yağlı Saya Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Unu bir kaba koydum. Üzerine karbonat ve tuzu koydum.
  2. Büyük bir kase içine süt su sıvı yağı koydum yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum.
  3. 5- 10 dk güzelce yoğurdum yumuşak bi hamur oldu.
  4. 4 büyük bezeye ayırdım kenarda dinlenmeye bıraktım.
  5. Hamur dinlenirken ıspanakları ince doğrayıp yıkadım soğanı rendeledim.
  6. Tavaya sıvı yağ tereyağ ve soğanı koydum biraz kavurdum.
  7. Ispanağı ekledim tuz ve baharatları koyup kavurdum kevgire koyup suyunu süzdürdüm.
  8. Tezgaha un serpiştirdim bezeyi koydum üzerine de unu serpiştirip büyükçe açtım.
  9. İçerisine sıvı yağ gezdirip her yerine yaydım.
  10. Rulo formunda yuvarlayıp kendi etrafında doladım uç kısmını altına koyup kenara aldım başka 3 bezeyi de birebir biçimde yaptım.
  11. Tezgaha un serpiştirdim birinci yaptığım bezeyi aldım tepsi büyüklüğünde açtım.
  12. Yağlı kağıt koyduğum tepsiye açtığım bezeyi serdim.
  13. İçerisine rendelenmiş kaşlardan serpiştirdim.
  14. Üzerine suyu süzülen ıspanağı koyup dağıttım heryanına.
  15. Öbür yağlı bezeyi de tepsi büyüklüğünde açıp ıspanağın üzerini kapattım 10 dk dinlendirdim.
  16. Üzerine yumurta sarısı sürdüm.
  17. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirdim. Peynirlisi de birebir biçimde yaptım sade olanını yağlı bezeyi yalnızca açıp yağlı kağıtlı tepsiye koydum yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirdim.
  18. 200 derecede pişirdim.Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt