Ispanaklı Peynirli Ve Sade Katkat Yağlı Saya Çörek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 1 kg un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 bağ ıspanak (Saplarını ayırdım)
- 1 kuru soğan
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve tereyağ
- Ve tuz karabiber kimyon
- 1 kase kaşar rendesi
- 1 kase beyaz peynir
- Yarım kase kaşar peyniri
- Üzerleri için
- 4 yumurta sarısı, mavi haşhaş kullandım
Ispanaklı Peynirli Ve Sade Katkat Yağlı Saya Çörek Tanımı Yapılışı
- Unu bir kaba koydum. Üzerine karbonat ve tuzu koydum.
- Büyük bir kase içine süt su sıvı yağı koydum yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum.
- 5- 10 dk güzelce yoğurdum yumuşak bi hamur oldu.
- 4 büyük bezeye ayırdım kenarda dinlenmeye bıraktım.
- Hamur dinlenirken ıspanakları ince doğrayıp yıkadım soğanı rendeledim.
- Tavaya sıvı yağ tereyağ ve soğanı koydum biraz kavurdum.
- Ispanağı ekledim tuz ve baharatları koyup kavurdum kevgire koyup suyunu süzdürdüm.
- Tezgaha un serpiştirdim bezeyi koydum üzerine de unu serpiştirip büyükçe açtım.
- İçerisine sıvı yağ gezdirip her yerine yaydım.
- Rulo formunda yuvarlayıp kendi etrafında doladım uç kısmını altına koyup kenara aldım başka 3 bezeyi de birebir biçimde yaptım.
- Tezgaha un serpiştirdim birinci yaptığım bezeyi aldım tepsi büyüklüğünde açtım.
- Yağlı kağıt koyduğum tepsiye açtığım bezeyi serdim.
- İçerisine rendelenmiş kaşlardan serpiştirdim.
- Üzerine suyu süzülen ıspanağı koyup dağıttım heryanına.
- Öbür yağlı bezeyi de tepsi büyüklüğünde açıp ıspanağın üzerini kapattım 10 dk dinlendirdim.
- Üzerine yumurta sarısı sürdüm.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirdim. Peynirlisi de birebir biçimde yaptım sade olanını yağlı bezeyi yalnızca açıp yağlı kağıtlı tepsiye koydum yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirdim.
- 200 derecede pişirdim.Afiyet olsun.