teknolojiuzmani
FD Üye
Ispanaklı Pide Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin;
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un
- Yarım kilo ıspanak
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Ispanaklı Pide Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuzu yaparak başlayalım. Su ve sütümüzü karıştırarak ılık biçimde ısıtalım içerisine 1 tatlı kaşığı kuru maya ek edelim .
- 1 tatlı kaşığı şekeri de ek edelim sonra bir tatlı kaşığı tuz ek edelim, aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
- İç harcımızı hazırlayalım. Soğanlarımızı yemeklik doğrayalım, yarım çay bardağı sıvı yağda soğanları soteleyelim.
- Üzerine bir tatlı kaşığı salça, bir tatlı kaşığı pulbiber ek edelim.
- Yıkayıp doğradığımız ıspanakları da güzelce üzerine ekleyelim.
- Pişen ıspanak harcımızı soğumaya bırakalım. Soğuyan harca rendelenmiş bir su bardağı kaşar ekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Her bir bezeyi uzunlamasına biçimde açalım pide biçimini vereceğimiz hamura iç harcımızdan iki kaşık kadar koyalım, düzgünce içine yayarak pide halini verelim.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim üzerine pidelerimizi koyalım 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim yanına yoğurt ile servis yapabiliriz. Deneyeceklere afiyet olsun .