Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ilık su (yeteri kadar)
- 1 su bardağı yoğurt suyu (oda sıcaklığında)
- 1 demet ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurtanın sarısı
- Tereyağı
Ispanaklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları yıkayıp doğrayın.Soğanları yemeklik doğrayın.
- Bir tavaya sıvı yağı koyup soğanları sarartın.
- Ispanakları ilave edip yüksek ateşte kısa süreli soteleyin.
- Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip ıspanakları karıştırıp ocağı söndürün.
- Bir kaseye ılık su koyup mayayı içine ilave edin ve karıştırıp 15 dakika bekletin.
- Hamuru yoğuracağınız kaba unu eleyin, ortasını havuz gibi açıp mayayı dökün.
- Yoğurt suyu ilave edip iyice yoğurun, su ilave etmeniz gerekirse ılık su ilave edin.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin.
- Fırını 250 derecede ısıtın.
- Mayalanmış hamuru bezelere ayırın.
- Tezgahı unlayın ve 20 cm çapında yarım santim kalınlığında açın.
- Fırın tepsisini yağlayın ve açtığınız hamurları üzerine koyun.
- Ispanaklı içi yayın ve elinizle istediğiniz şekli verin.
- Yumurta sarısını bir çorba kaşığı suyla çırpın ve fırça yardımı ile hamurun üzerine sürün.
- Fırını 180 dereceye getirin ve üzerleri kızarana kadar pişirin.