Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ispanaklı Pide (Yumuşacık Yemelere Doyulmuyor)

Ispanaklı Pide (Yumuşacık Yemelere Doyulmuyor)
0
41

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
ispanakli-pide-yumusacik-yemelere-doyulmuyor.jpg

Ispanaklı Pide (Yumuşacık Yemelere Doyulmuyor) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için materyaller:
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 kesme şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Un göz kararı kulak göğsü yumuşaklığında hamur olacak
İç gereci:
  • 1 kilo ıspanak
  • 3 tane büyük uzunluk kuru soğan
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzerini yağlamak için;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su

Ispanaklı Pide (Yumuşacık Yemelere Doyulmuyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel yaş mayamızı kesme şeker ve ılık suyla etkinleştirelim kabarsın .
  2. Öbür tarafta unumuzu yaklaşık dört buçuk beş su bardağı kadar tuz sıvı yağı da koyalım .
  3. Derin bir kabın içine ılık süt ,ılık suyu da yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğuralım.
  4. Hamur ne çok sert ne de ele yapışacak kulak göğsü yumuşaklığında olacak. (unu göz kararı kullanıyorum şayet ki hamuru yoğururken hamur çok cıvık olursa azar azar denetimli un ekleyebilirsiniz )
  5. Hamur 1 saat dinlenip kabarsın üzerini hoş örtün ki çabuk kabarsın.
  6. İç materyalinin hazırlanışı; Ispanakları temizleyip yıkıyoruz bir tepsinin içinde üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpip ıspanakları hoş ovuyoruz.
  7. Ispanakların suyunu hoş sıkıp öbür kabın içine alıyoruz ????
  8. Soğanları yemeklik doğrayıp tuzla ovuyoruz sudan geçirip suyunu sıkıp ıspanakların üzerine koyuyoruz .
  9. Sıvı yağ, tuz toz kırmızı biber, karabiber ,baharatlar dileğe nazaran iç gerecimizi hoş karıştırıp hamuru açıp içine koyuyoruz.
  10. Fotoğraflardaki üzere 190 dere fırında altı üstü kızarınca fırından alıp üzerlerini yarım çay bardağı sıvı yağ yarım çay bardağı su karışımıyla fırından çıkar çıkmaz yağlıyoruz ( püf noktası da bu).
Ispanaklı Pide (Yumuşacık Yemelere Doyulmuyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıymalı Pide (Yumuşacık, Sulu Sulu) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 1 kg un1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı ılık süt ( 200 ml )1,5-2 su bardağı ılık su ( 350-400 ml, unun kalitesine bağlı ) İç harcı için: 250 gram kıyma2 adet kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı toz şeker3 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un İç harcı 10-15 dal ıspanak1 adet kuru soğanTuzKarabiberPulbiberBeyaz peynirSıvıyağ Üzeri için 1 yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Ispanaklı Pide Börek Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin; Yarım su bardağı suYarım su bardağı süt1 tatlı kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 adet yumurtaAldığı kadar un İç Harcı İçin; Yarım kilo ıspanak2 adet soğan1 su bardağı rendelenmiş kaşarYarım çay bardağı sıvı yağ1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Meskende Hazırdan Daha Hoş Pide (Ispanaklı Kıymalı Sucuk Ve Kaşarlı) Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı unYarım çay bardağı sıvı yağ1 küçük paket kuru maya1.5 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı şeker İç materyali; 1 kilo kuru soğan1 kilo ıspanakYarım kilo kıyma1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Pide Tanımı İçin Malzemeler Pidemizin hamuru için;1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı yağ1 buçuk su bardağı ılık su (250 ml’lik bardak)Yaklaşık 4 su bardağı un Harç materyalleri; Yarım kg ıspanak1 adet kuru soğan2 adet yumurta (1 inin sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,478Konular
981,305Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt