Ispanaklı Pide (Yumuşacık Yemelere Doyulmuyor) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için materyaller:
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 4 kesme şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Un göz kararı kulak göğsü yumuşaklığında hamur olacak
- 1 kilo ıspanak
- 3 tane büyük uzunluk kuru soğan
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
Ispanaklı Pide (Yumuşacık Yemelere Doyulmuyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel yaş mayamızı kesme şeker ve ılık suyla etkinleştirelim kabarsın .
- Öbür tarafta unumuzu yaklaşık dört buçuk beş su bardağı kadar tuz sıvı yağı da koyalım .
- Derin bir kabın içine ılık süt ,ılık suyu da yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğuralım.
- Hamur ne çok sert ne de ele yapışacak kulak göğsü yumuşaklığında olacak. (unu göz kararı kullanıyorum şayet ki hamuru yoğururken hamur çok cıvık olursa azar azar denetimli un ekleyebilirsiniz )
- Hamur 1 saat dinlenip kabarsın üzerini hoş örtün ki çabuk kabarsın.
- İç materyalinin hazırlanışı; Ispanakları temizleyip yıkıyoruz bir tepsinin içinde üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpip ıspanakları hoş ovuyoruz.
- Ispanakların suyunu hoş sıkıp öbür kabın içine alıyoruz ????
- Soğanları yemeklik doğrayıp tuzla ovuyoruz sudan geçirip suyunu sıkıp ıspanakların üzerine koyuyoruz .
- Sıvı yağ, tuz toz kırmızı biber, karabiber ,baharatlar dileğe nazaran iç gerecimizi hoş karıştırıp hamuru açıp içine koyuyoruz.
- Fotoğraflardaki üzere 190 dere fırında altı üstü kızarınca fırından alıp üzerlerini yarım çay bardağı sıvı yağ yarım çay bardağı su karışımıyla fırından çıkar çıkmaz yağlıyoruz ( püf noktası da bu).