elektronikci
FD Üye

Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- 10-15 dal ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Beyaz peynir
- Sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk hamurunu yapıp beklemeye alacağız. Su,süt,maya ve şekeri kabımıza alıp karıştırıyoruz 5 dakika bekliyoruz.
- Sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip hamurumuzu 5-6 dakika yoğurduktan sonra hava almayacak şekilde üstünü örtüyoruz. Hamurun kıvamı ele yapışacak gibi olmalı.
- Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcını hazırlamaya geçiyoruz.
- Soğanları küçük küçük doğruyoruz ya da el rondoyla geçirebilirsiniz.
- Tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanlarımızı atıyoruz.
- Doğradığımız ıspanakları soğanlarımız kavrulduktan sonra ekliyoruz.
- Ispanaklar sönünce altını kapanıp baharatlarını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra peynirimizi ekliyoruz.
- Mayalanan hamur istenen şekillerde açık ve ya kapalı ona göre merdane yardımıyla açılır.
- İç malzemeleri koyulup şekil verilir.
- Üstüne yumurta ve sıvı yağ karıştırıp fırça yardımıyla sürülür.
- Fırın önceden 200derece de ısınmaya bırakılır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt konulur. Kontrollü şekilde fırına koyulan pidelerimiz yaklaşık 15-20dakika içinde pişmiş olacaktır.
- Üstü kızarınca da çıkarabiliriz.Afiyet olsun
.