teknolojiuzmani
FD Üye
Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (yumuşak olacak)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım kilo ıspanak (500 gram)
- 5 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Ispanaklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak pidemizin içini hazırlayalım.Ispanakları iyice yıkayalım ve çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım doğradığımız ıspanakların üzerine çok az tuz atıp iyice sıkalım suyu gitsin ıspanağın.
- Büyük bir tenceremize soğanlarımızı doğrayıp hafif kavuralım yağda daha sonra salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Üzerine ıspanağı ekleyip rengi dönene kadar pişirelim pişmeye yakın baharat ve tuzunu ekleyelim üzerini kapatalım ve altını söndürelim.
- Genişçe bir kapta hamur için malzemeleri un hariç bir kaba döküp iyice karıştıralım.
- En son unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 30 dk dinlendirelim.
- Ve bezelerimizi alıp merdane yardımıyla ince uzun hamur açalım.
- İçine hazırladığımız sosumuzu sürüp ıspanağı katıp kenarlardan kapatalım. Hepsini bu şekil yapıp hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180°derece ısıttığımız fırına sürelim.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun. ♡.