Ispanaklı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy soğan
- 1 kilo kıyma orta yağlı
- 1 kilo ıspanak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz (salçalarınız ev yapımı ve tuzlu ise damak zevkinize göre ayarlayın bundan dolayı tuzu en son ilave edebilirsiniz)
- 2 çay kaşığı kimyon (ben kimyonu kıymalı tariflere yakıştırıyorum o yüzden biraz fazla kullanıyorum)
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber (acı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım kilo un
- 1 tutam tuz
- 1 kuru yada yaş maya
- Göz kararı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Ispanaklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamurunuzu yoğurup kulak memesi kıvamına gelince 1 saat yada 1. 5 saat dinlenmeye bırakalım. Güzelce mayalansın.
- Daha sonra iç malzemeyi hazırlayalım.
- İç malzeme yapılışı; 1 çay bardağı sıvı yağda küp küp doğradığımız soğanları güzelce kavuralım.
- Daha sonra kıymayı ekleyelim.
- Kıymanın rengi değişinceye kadar kavuralım.
- Ardından salçalarımızı ekleyelim.
- Kavurmaya devam edelim.
- İçerisine bir çay bardağı su ilave edelim.Hafif sulumsu bir harç olsun.
- Temizlediğimiz ve saplarıyla beraber küçük küçük doğradığımız ıspanaklarımızı yıkandıktan sonra iyice süzerek harcın içerisine ekleyelim.
- Bu aşamada ıspanaklar suyunu salmaya başlayacak.
- Ispanakların sapları hafif yumuşayınca bu aşamada ise tuzu ve baharatlarımızı ekleyelim.
- Baharatları güzelce özleştirip içerisine tereyağını ilave edip karıştıralım ( ben lezzet versin diye biraz tereyağı ilave ederim) daha sonra ocağın altını kapatalım ve iç harcımızı soğumaya bırakalım.
- Kenarda dinlendirdiğimiz ve mayaladığımız hamurdan küçük küçük bezeler kopartalım.
- Benim 5 adet bezem çıktı.
- Daha sonra ellerimizi sıvı yağ ile ıslatıp güzelce hamurumuzu açalım ve iç harcımızı eşit şekilde açtığımız bezelerin içerisine ekleyelim ve kapatalım. (benim bezelerim bir tepsiye sığmadı bu yüzden iki tepsi yaptım).
- Ellerimizi ıslatmak için kullandığımız yağın içerisine 1 yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı toz biber ekleyip çırpalım. Bir fırça yardımıyla pidelerimizin üzerine sürelim.
- Önceden 180° ısıttığımız fırında pişirelim.
- Son olarak pidelerimiz piştikten sonra üzerine hafif su serpip temiz bez ile örtelim.
- Bunu yapmamızın nedeni pidelerimizde sertleşme olmasın yumuşak kalsın diye.
- Biraz dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. .
Ispanaklı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı