Ispanaklı Pidem (lezzet Garantili) Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı sut
*1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1, 5, yemek kaşığı maya
*Aldığı kadar un
İC MALZEMESİ İCİN ;
*1 kg ıspanak
*1 buyuk boy soğan
*1 yemek kaşığı salca
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz, pulbiber
Uzeri icin ;
*Yumurta sarısı
Ispanaklı Pidem (lezzet Garantili) Tarifi Yapılışı Haydi Bismillah
1
*Hamurumuz icin oncelikle su ve sut ılık olmalıdır
*Butun malzeleri harmanlayarak Hamurumuzu yoğuralım (sert Bi hamur olmayacak)
*Yoğrulan hamuru bi ortuyle sararak 1 saat kadar mayalandıralım
*İc malzemesi icin ıspanaklar onceden sirkeye batırılmış olmalı ki daha hijyenik ve temiz olsun
*Yıkanmış ıspanaklar doğranır
*Tencereye tereyağ alınır ve ince doğranmış soğanlar kavrulur
*Salca ilave edilir
*Bi tur kavrulduktan sonra ıspanaklar ilave edilir yavaşca karıştırılır
*Baharatları eklenir Ispanaklar suyunu salıp cekene kadar kavrulur
*Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve biraz da oyle bekletilir
*Daha sonra bezeler merdane ile biraz uzatılarak ic malzemesi konur ve kenarları kapatılır
*Uzerine yumurta sarısı surulerek fırına verilirFırınınızın pide pişirme ayarında kızarana dek pişirilir
*2 su bardağı su
*2 su bardağı sut
*1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1, 5, yemek kaşığı maya
*Aldığı kadar un
İC MALZEMESİ İCİN ;
*1 kg ıspanak
*1 buyuk boy soğan
*1 yemek kaşığı salca
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz, pulbiber
Uzeri icin ;
*Yumurta sarısı
Ispanaklı Pidem (lezzet Garantili) Tarifi Yapılışı Haydi Bismillah
1
*Hamurumuz icin oncelikle su ve sut ılık olmalıdır
*Butun malzeleri harmanlayarak Hamurumuzu yoğuralım (sert Bi hamur olmayacak)
*Yoğrulan hamuru bi ortuyle sararak 1 saat kadar mayalandıralım
*İc malzemesi icin ıspanaklar onceden sirkeye batırılmış olmalı ki daha hijyenik ve temiz olsun
*Yıkanmış ıspanaklar doğranır
*Tencereye tereyağ alınır ve ince doğranmış soğanlar kavrulur
*Salca ilave edilir
*Bi tur kavrulduktan sonra ıspanaklar ilave edilir yavaşca karıştırılır
*Baharatları eklenir Ispanaklar suyunu salıp cekene kadar kavrulur
*Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve biraz da oyle bekletilir
*Daha sonra bezeler merdane ile biraz uzatılarak ic malzemesi konur ve kenarları kapatılır
*Uzerine yumurta sarısı surulerek fırına verilirFırınınızın pide pişirme ayarında kızarana dek pişirilir