Ispanaklı Pırasalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 250 gram pırasa (Yeşil tarafları)
- 300 gram böreklik lor peyniri
- Sıvı yağ
- Tuz
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut 2 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Ispanaklı Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanaklar ve pırasanın yeşil tarafları güzelce yıkanır suları süzülür doğranır. Pırasayla ıspanak karıştırılır.
- Peynir, tuz ve sıvı yağ küçük tabaklara alınır. Tepsi yağlanır.
- Yufkalar 4 eşit kesime bölünür içlerine evvel ıspanaklı pırasalı harçtan koyulur peynir tuz ve sıvı yağ gezdirilir sarılır ve tepsiye dizilir. Hepsini birebir formda tamamlanır.
- Sosu için; gereçler karıştırılır ister yoğurtlu karışım ister yumurtalı (Ben genelde yoğurtlu sosu yapıyorum nefis oluyor) üzerlerine sürülür.
- Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında 25 30 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun.