Ispanaklı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kg un
- Yarım litre süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 adet domates (kabuğu soyulmuş minik doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 kuru soğan
- 1 adet kabuğu soyulmuş domates
- 2 bağ ıspanak
- 1 kase tulum peyniri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 su bardağı beyaz peynir rendesi
- 1 su bardağı tulum peyniri
Ispanaklı Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt çok kaynatmadan ısıtılır.
- İçerisine margarin eklenip erdikten sonra yoğurma kabına alınıp un hariç bütün malzeme eklenip iyice karıştırılır.
- Sonra un azar azar eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilip 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Başka bir derin kaba çok ince olmayacak şekilde ıspanaklar doğranır.
- Üzerine ince doğranmış soğan, domates, peynir ,baharatlar ve yağ eklenip güzelce karıştırılır.
- Hamur mayalandıktan sonra 4- 5 eşit parçaya bölünüp tepsinizin boyutunda oklava yardımı ile 1 cm kalınlığında açılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye alınır.
- Açılan pizza hamuru tepsiye alındıktan sonra üzerine sos sürülüp sosun üzerine de ıspanak hamurun üzerine her yere gelecek şekilde kapatılır.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tam pişmeden çıkarılır.
- Üzerine peynir serpilip tekrar fırına verilerek peynirler eridikten sonra fırından çıkartılıp servis yapabilirsiniz.
Ispanaklı Pizza Tarifi Fotoğraflı Yapılışı