Ispanaklı Porsiyonluk Küçük Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 250 gram ıspanak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 paket kremşanti (Kıvamı yoğunlaştırmak için 1 çay bardağı süt.)
- 4-5 adet muz
Ispanaklı Porsiyonluk Küçük Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanağı yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz, üzerini geçecek kadar su ek edip ocakta haşlıyoruz.
- Daha sonra suyunu süzüp robottan geçiriyoruz püre haline getiriyoruz.
- Yumurta, vanilya, şekeri uygun bir kaba alıyoruz ,mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt ,sıvı yağ ,püre haline getirdiğimiz ıspanağı ek edip karıştırıyoruz.
- Akabinde un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine döküp güzelce yayıyoruz.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkartıp soğuduktan sonra su bardağı yada boyutunu uygun gördüğünüz rastgele bir bardak ile yuvarlak biçimde dilimliyoruz.
- Artan kek modüllerini robottan geçirip toz haline getiriyoruz bir kaba alıyoruz.
- Kek pişerken içinin kremasını hazırlamaya geçiyoruz. 1 çay bardağı süte un, şeker ve nişastayı ekleyip güzelce çırpıp ocağa alıyoruz. Kıvamı yoğunlaştığında ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Farklı bir kapta bir çay bardağı süte iki paket krem şanti ekleyip tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Soğuyan kremaya çırptığımız kremşantiyi ekliyoruz. Pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- Bardak ile kestiğimiz keklerin üzerine ikişer kaşık olacak formda kremayı hisse ediyoruz. 200 ml su bardağı ile keki kestiğinizde 22 adet küçük pasta çıkıyor bu tanımda. Bereketli oluyor. ????
- Üzerini kapatma kısmında bir elinize pastayı alıp başka eliniz ile toz haline gelen keki üzerine kenarlarına hakikat atarak yapıştırıyoruz pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapanana kadar birebir süreci tekrarlıyoruz.
- Ben üzerini nar ile süsledim o formda servis ettim. Birde şayet aceleniz yok ise bir gece dolapta beklediğinde inanılmaz lezzetli oluyor.