Ispanaklı Poşe Yumurta Tanımı İçin Materyaller
- 250-300 gram ince doğranmış ıspanak
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 er çay kaşığı domates ve biber salçası
- 2 yumurta
- Erzincan tulum peyniri
- Zeytinyağı
- Pulbiber, kırmızı tozbiber, karabiber
Ispanaklı Poşe Yumurta Tanımı Yapılışı
- Zeytinyağında yemeklik doğranan soğan sotelenir.
- İçerisine ince doğranmış ıspanak eklenip birlikte kavrulur.
- Yarım çay bardağı su ekleyip suyu çekene kadar pişirilir.
- Suyu çekince salçalar ve baharat eklenip karıştırılır.
- Daha sonra üzerine yumurtalar kırılır, kısık ateşte kapağı kapalı formda yumurtanın beyazı süt üzere renk alana kadar pişirilir.
- Üzerine tulum peyniri serpilir. Servise hazır afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.