Ispanaklı Püre Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane orta uzunluk havuç
- 1 tane yumurta büyüklüğünde patates
- 4 yaprak taze ıspanak
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
Ispanaklı Püre Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tenceremize zerzevatları haşlamak için 1 çay bardağı su koyup üzerine havuç patates koyup, ağzı kapalı bir biçimde 6 dk kaynatın. Sonra havuç ve patates rengi değiştiğini gördüğünüzde ıspanakları koyup altı kısık, haşlansın.Not: Kapağı tam kapalı olduğu için buharı içine haps oluyor. Ancak isteyen tencere içine koyulan zerzevat haşlama aparatı koyabilir buharda pişsin derseniz. Size kalmıştır. [*]Sebzeler haşlandıktan sonra ağzı kapalı 5 dk demlensin sonra blenderdan geçirip kaseye koyun ve zeytinyağı koyup karıştırın oda ısısında tatlı bebeğinize yedirebilirsiniz. ???????? ben birinci sefer yaptım ve güzeline gitti.
Not :5 ve 6 ay bebekler için, bu tanım.
Ispanaklı Püre Tanımı Fotoğraflı Yapılışı