Ispanaklı Rulo Tepsi Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı )
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tane yumurta (Beyazı hamura sarısı üzerine sürülecek)
- 5 su bardağı un
- Yarım kg ıspanak
- 1 kase beyaz peynir (Lor peynirde olur)
- Dileğe nazaran sıvı yağ
- Çörek otu, susam
Ispanaklı Rulo Tepsi Poğaça Tanımı Yapılışı
- Bir kaba ılık sütü koyalım maya ek edip karıştıralım.
- Sıvı yağ, şeker, tuz, yumurta akı ek edip karıştıralım.
- Unu yavaş, yavaş, ek edip ele yapışmayan biraz yumuşak hamur elde edelim.
- Yarım saat bekleyelim mayalansın.
- Hamur mayalanırken ıspanağı yıkayıp ince kıyalım sıvı yağ, peynir ek edelim.
- Mayalanan hamuru tekrar tezgaha alıp havasını aldıralım 2 beze elde edelim.
- Bezeleri açıp ortasından oklavayla yahut parmağımızla delik açalım.
- Açtığımız hamura iç harcından serelim ortadan deldiğimiz yerden rulo olarak içten dışarı dolayalım.
- Ucundan keselim fotoğraftaki üzere dolayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
- Birebir halde ikinci bezeyi de yapalım tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu ekeleyelim.
- 180 derece fırına verelim ( evvelden ısıtılmış ).
Not iç harcı olarak ne isterseniz onu kullanabilirsiniz.
Akşamdan yapıp dolaba koyup sabah pişirin konut halkı kalkmadan kahvaltıya hazır olacaktır.
Çok kolay imali herkes yapabilir.
Deneyenlere afiyet olsun şimdiden????.