Ispanaklı Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- (Süt keke katılmıyor unutmadım)
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Ispanaklı Tart Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ,şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpıyoruz.
- 15 kısım ıspanağın yaprağını yalnızca üzerine biraz su ekleyerek rondodan geçirip püre haline getiriyoruz.
- Ispanak püresini sıvı yağı kek harcımıza ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz kek kalıbına boşaltıp evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken krema için gerekli gereçleri vanilya ve margarin hariç tencereye alıp karıştırıyoruz (topaklanmaması için)sonra ocağı açıp daima karıştırarak pişiriyoruz .
- Vanilya ve margarin ekleyip ocağı kapatıyoruz.
- Kekimiz fırından çıkınca ılıyana kadar bekleyip aksi çeviriyoruz üzerine kremamızı yayıp afiyetle yiyoruz.