elektronikci
FD Üye
Ispanaklı Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Tartı için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yağ
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 su bardağı blendırdan geçirilmiş ıspanak yaprağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kasığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Muz
Ispanaklı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurtayı bir kaba kıralım. Şekeride ilave edip çırpalım. Yağ ve sütü ekleyip bir daha karıştıralım.
- Blendırdan geçirdiğimiz ıspanakları ekleyelim. Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Yağlanmış tart kalıbına döküp 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Tartımız pişerken kremasını yapmaya başlayalım. Bütün malzemeyi tencereye alıp krema kıvamına gelene kadar pişirip ocaktan alalım.
- Tartımızı fırından çıkaralım. Servis tabağına çevirelim. Kaşıkla ortasını kasık yardımıyla oyup çıkaralım.
- Üstüne kremayı dökelim. Sonra dilimlediğimiz muzları dizelimm tarttan çıkardığımız keki ufalayıp üstünü süsleyelim. Artık servis edebilirsiniz.