
Ispanaklı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 çay bardağı un (orta boy çay bardağı kullandım)
- 10 yaprak ıspanak (çiğ olarak kullandım)
- 2,5 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır yada buğday nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Ispanaklı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanağın içine süt koyup blender ile çekin.
- Yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar mikser ile çırpın.
- Sonra diğer malzemeleri ekleyin ve ıspanaklı harcı da içine koyup karıştırıp kek kalıbınıza aktarın.
- Kek kalıbınızı sıvıyağ ile güzelce yağlayıp kalıbınızı fırında biraz ısıtıp öyle kekinizi koyup 170 derecede 40 dk pişirin.
- Arada kürdan ile piştiğini kontrol edin.
- Sos malzemelerinin hepsini karıştırıp pişirin göz göz oluncaya kadar.
- Kek soğuk sos ılık olunca üzerine aktarın. ????????.