bilgisayarci
FD Üye

Ispanaklı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kremşanti (Toz halinde)
Ispanaklı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yıkanıp temizlenmiş ıspanakları blender ile çekip, 1 su bardağı ıspanak püresi elde edin. Bir kapta yumurta ve şekeri mikser ile 3 dakika boyunca çırpın.
- Süt, sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından vanilin, elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpın.
- Hazırlanan kek harcından 2 adet muffin kağıtlarına paylaştırın. Kalan kek harcını yağlanmış tart kalıbına dökün. Ben 22 cm’lik bir kalıp kullandım. Muffin kağıtlarına ayırdıklarımızı üzeri için kullanacağız.
- Hepsini önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen keki ters çevirerek soğumaya bırakın.
- Kreması için; süt, nişasta ve unu bir tencereye alarak kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyerek karıştırın. Soğuduktan sonra yarım paket toz kremşantiyi ilave ederek mikserle çırpın.
- Soğuyan muffin kağıtlarındaki kekleri çıkartarak doğrayıcıdan geçirin. Kekimizi de çevirdikten sonra ortasına kremayı dökün.
- Üzerine ufalanmış kekleri serpin. Kremanın kıvamının oturması için mutlaka buzdolabında 4-5 saat kadar dinlendirin. Deneyeceklere afiyet olsun.