Ispanaklı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı haşlanmış rondodan geçirilmiş ıspanak püresi
- 1 pk vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- Kıvama gelinceye kadar un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Dondurulmuş meyve ( isteğe bağlı)
Ispanaklı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar
- Öncelikle kek hamurunu üst da belirtilen sıraya nazaran çırpalım.
- Unu kıvam alıncaya kadar denetimli ek ederek koyalım.
- Yağlanmış tart kalıbına kek harcını dökelim.
- 180 derece de yaklaşık 35 dk pişirelim lakin herkesin fırını farklı olduğu için 25 dk den sonra lütfen denetimli olun.
- Kek piştiğinde soğumaya bırakalım.
- Kreması için tüm gereçleri tencere alıp karıştıra karıştıra pişirelim.
- Soğuyan keki kalıptan çıkaralım ve kremayı dökelim.
- Üzerini isteğinize bağlı olarak süsleyebilirsiniz.
- Ben hindistan cevizi ve dondurulmuş kiraz tercih ettim. Afiyet olsun.