Ispanaklı Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 avuç yıkanıp doğranmış ıspanak (Haşlamadım)
- 1 su bardağı su
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 adet vanilin
- 1 adet kabartma tozu
- 2 avuç kadar ceviz yahut fındık
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet vanilya(ben katmadım fakat katılabilir)
Ispanaklı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce doğranmış yıkanmış ıspanağı robota ekleyip üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip güzelce çektirelim kenarda beklesin.
- Yumurtayı şekerle beyazlayana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve ıspanağı ekleyelim.
- Ardından unu(elerseniz daha âlâ olur) vanilya ve kabartma tozunu atalım ve karıştıralım.
- Tart kalıbının içini düzgünce yağlayalım (tereyağıyla yaptım) karışımımızı dökelim.
- Önceden ısıttığımız fırında 25 yahut 30 dk denetimli halde pişirelim (fırından fırına değişiyor,)
- Üzerine bıçak batırdığımızda cıvık değilse fırından çıkartalım. Biraz soğumasını bekleyelim.
- Üzerindeki hafif kahverengi olan kısmı bıçakla kesip robotta çektirelim, un ufak olsun.
- Bu ortada muhallebisini yapmaya başlayalım.
- Bütün gereçleri tereyağı hariç katıp orta ateşte pişirelim fokurdayınca altını kapatalım ve içine tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Bir kenarda hafif soğumasını bekleyelim(üzeri kabuk bağlanmasın diye ortada karıştıralım).
- Kekimizi servis tabağına karşıt çevirip orta çukur kısmına muhallebiyi dökelim.
- Üzerine ceviz ya da fındık varsa damla çikolata koyalım.
- Un ufak ettiğimiz kek modüllerini da üzerini kaplayalım.
- Dolapta biraz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.