
Ispanaklı Tart (Kiş) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 150 gr oda ısısında tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 paket krema
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, toz biber
- 1 su bardağından fazla kaşar peynir
- Chery domates
Ispanaklı Tart (Kiş) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamurunu hazırlayalım. Hepsini bir kaba alıp çok sert olmayan bir yoğuralım.
- Akabinde yuvarlak borcama yahut uygun fırın tepsisine elimizle bastırarak yassılaştıralım kenarlarında kaldıralım.
- Fırına koyup ortalama 15 dakika kadar pişirelim.
- Ispanakları güzelce ayıklayıp kumlarından arındıralım.
- Soğanı doğrayıp zeytinyağında biraz kavuralım.
- Akabinde ıspanakları doğrayıp kavrulan soğanların üzerine atalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Fırından tart hamurumu çıkartalım.
- Bir taraftan yumurtayı ve kremayı uygun bir kaseye alıp çırpalım pişen ve ılıyan ıspanakları üzerine dökelim.
- Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip karıştıralım.
- Pişen tart hamurumuzun üzerine dökelim.
- Üzerine de rendelemiş olduğumuz kaşar peynirini serpiştirelim.
- Domatesleri de süsleyip tekrardan fırına gönderelim.
- Kaşarlar kızarana kadar pişirelim.
- Ilıyınca servis edebilirsiniz.Daha fazlası için ınstagram hesabın.#2çocuklumutfak a beklerim.